Tradities

FIER OP ONZE WORTELS

Kent u het Potjevleesch, het Sint-Jansvuur of de “bals folks” ? Een overzicht van deze nog levende typisch Vlaamse tradities. In Frans-Vlaanderen komen we graag samen in een staminee, rond een pint van een plaatselijk bier of ter gelegenheid van traditionele feesten die nog altijd een belangrijke plaats innemen in het leven van de gemeenten.

In Frans-Vlaanderen hebben we geen schrik voor tradities!

Wij komen graag samen in een typisch staminee, een gezellige plek om een glas te drinken, om een eenvoudige maaltijd te gebruiken, of een meer uitgebreid gerecht, zoals het “Potjevleesch”, de Vlaamse stoofkarbonaden, waterzooi, en om deel te nemen aan traditionele Vlaamse spelen.

Laten we gaan dansen!

Er worden vele dansavonden georganiseerd, wat men de ‘bals folks’ noemt. Men danst er op traditionele muziek en liederen, die Vlaams kunnen zijn, maar ook Keltisch, met een arrangement door folkgroepen. Een traditionele klederdracht is niet nodig, kom zoals u bent!

De tradities vindt men terug in onze volksfeesten

Men gaat er vaak met de hele familie naartoe, of om er vrienden te ontmoeten. Men kan er oude ambachten ontdekken, vakmanschap, gastronomie, producenten, … Er zijn feesten rond thema’s zoals tarwe, de oogst, de doedelzak, het “patatenfeest”, en vele andere …  Dit alles gebeurt vaak in traditionele klederdracht. U vindt de datums van deze feesten in onze agenda!

Reuzegroot!

Deze grote venten die op onze traditionele feesten dansen en rondwandelen, maken echt deel uit van onze folklore! Zij worden voornamelijk gemaakt uit karton en teen, en de meeste worden door verschillende personen gedragen.

Bereid en boek uw verblijf bij onze VVV-kantoren
Toeristische Dienst "Destination Coeur de Flandre"
Bailleul - Cassel - Steenvoorde - Steenwerck
Toeristische Dienst " Haut de Flandre"
Bergues - Esquelbecq - Hondschoote - Volckerinckhove - Watten