Vlaamse spelen

TUSSEN LACH EN TRADITIE

Vroeger waren het de emblematische spelen van de staminees. Maar nu komen deze Vlaamse spelen met grappige namen stilaan weer naar voor…  U kunt ze alleen spelen of samen met anderen: het kikkerspel, de trou madame of de billard Nicolas !

Maak plezier!

In Frans-Vlaanderen kunt u samen met de mensen van hier een aangenaam ogenblik doorbrengen dankzij onze gezelschapsspelen. De meeste hiervan zijn in hout. Deze traditionele spelen zijn in talrijke staminees beschikbaar. « Trou-madame », het kikkerspel, « le billon » (soort petanque met knotsen), le « billard Nicolas« , « la table à élastique » (sjoelsteenschieten), « l’aérobille« , het hamerspel, de « culbuto », en nog veel andere! U zult een moment van ontspanning doorbrengen met klein en groot!

En indien u liever de buitenlucht kiest, dan kunt u het verticaal boogschieten proberen, of het Vlaamse bollenspel. Het verticaal boogschieten valt op door de talrijke palen die men in sommige van onze Vlaamse gemeenten vindt.

Of u probeert liever het Vlaamse bollenspel? Talrijke verenigingen bieden u de gelegenheid deel uit te maken van hun kring! Begeef u naar een trabolbaan (bourloire), binnen of buiten! Het spel is eenvoudig, u moet de trabol (bourle) zo dicht mogelijk bij de stake of pluim (soort cochonnet) gooien.

Bereid en boek uw verblijf bij onze VVV-kantoren
Toeristische Dienst "Destination Coeur de Flandre"
Bailleul - Cassel - Steenvoorde - Steenwerck
Toeristische Dienst " Haut de Flandre"
Bergues - Esquelbecq - Hondschoote - Volckerinckhove - Watten