Festivals

EEN FEESTELIJKE STREEK

Beiaards, orgels, elektro, traditionele muziek… Frans-Vlaanderen is een streek van festivals

Frans-Vlaanderen, een streek van festivals!

Men denkt soms dat er niet veel te beleven valt in onze streek… Vergeet het maar, het is een streek van festivals! Spektakels in openlucht, culturele, levende spektakels …  Van januari tot december heerst hier een toffe sfeer. En wanneer u in Frans-Vlaanderen komt, dan zal het de gelegenheid zijn om ongelooflijke ontdekkingen te doen en om de onmetelijke gastvrijheid van de Franse Vlamingen te ontdekken!

Klassieke stijlen

Luisteren, relaxen, de tijd nemen, ontsnappen, tot rust komen : dit is de rol van de klassieke festivals. Zo bijvoorbeeld het “Festival international d’Orgue en Flandre”, dat plaatsheeft in acht gemeenten van ons gebied en zelfs in België. Het duurt van juni tot december. Dit geldt eveneens voor het “Festival Albert Roussel”, dat plaatsheeft in Frans-Vlaanderen, in Belgisch Vlaanderen en zelfs in Normandië. Naar een beiaardconcert luisteren, voelt u daar iets voor? Kom dan naar het festival “Carillon en Flandre”. U vindt het programma in onze agenda voor de komende maanden.

Elektro, rap, rock, heavy metal

Frans-Vlaanderen biedt een mooi palet scènes voor lokale en regionale groepen, of het nu gaat om amateurs of beroepsmensen, of ze zingen of spelen… Alleen u ontbreekt nog! Alle stijlen muziek worden op de voorgrond geplaatst, zoals het Franse chanson “de la rue à la scène” (van de straat tot de scène), een festival dat begin mei plaatsheeft in Bollezeele. Rock en gitaar staan in het middelpunt van belangstelling met “Les guitares de l’espoir” (Gitaren van de hoop) in Bailleul eind maart of nog met “Label Guit’art” in Esquelbecq, dat om de twee jaar midden juni plaatsheeft. Michael Jones, Axel Bauer en vele anderen zijn er reeds hoofdact geweest! Met “Du Métal à la campagne” is er zelfs heavy metal in een landelijke omgeving, in Rexpoëde in september! Er is voor ieder wat wils op het festival “En Nord Beat”, begin juli in Bailleul, de laatstgeborene, die steeds meer succes kent… Deze lijst is niet deze exhaustief! Vergeet niet onze agenda te raadplegen!

Een originele stijl

Rillingen over het hele lichaam, een gevoel van frisheid… Als u dit wilt ervaren, dan moet u naar het “Festival Cassel Cornemuses”, drie dagen feest op het geluid van de doedelzakken, elk jaar in de maand juni op de Mont-Cassel. De plaats waar de concerten van het festival “Musique au Musée” plaatsheeft, is een andere originaliteit. Zoals de naam het zegt, ontmoet de muzikale cultuur er de museale cultuur. Aan het begin van de lente openen de Musées de Flandre hun deuren voor de muziek!

Een gezellig festival

Hier gaat het om een festival waar u toeschouwer bent en waar u aan het feest deelneemt, want zonder u is het feest zo gek niet! Het “Festival international de la bière artisanale” in Sainte-Marie-Cappel is een onvergetelijke afspraak, natuurlijk met talrijke bieren, maar ook met een grote markt, animaties, enz.  In Bergues rijmt de zomer met “les plus beaux dimanches”. Daar ontmoet men aan elke hoek van de straat een concert, producenten, spektakels… In het kader van ‘Les plus beaux dimanches du Mont-Noir’ hebben straatartiesten eveneens een afspraak met u in het park Marguerite Yourcenar.

De mooiste festivals zijn van de partij in onze agenda.

Bereid en boek uw verblijf bij onze VVV-kantoren
Toeristische Dienst "Destination Coeur de Flandre"
Bailleul - Cassel - Steenvoorde - Steenwerck
Toeristische Dienst " Haut de Flandre"
Bergues - Esquelbecq - Hondschoote - Volckerinckhove - Watten