Parken en tuinen

VLAAMSE INSPIRATIE

Vroeger waren het toevluchtsoorden voor talrijke schrijvers, zoals Marguerite Yourcenar. Nu worden onze parken en tuinen erkend voor hun schoonheid en voor de rust die ervan uitgaat. Een echt speelterrein voor sommigen, een vredig oord voor anderen.

Natuurlijke vredige oorden

De talrijke hectaren groen die Frans-Vlaanderen rijk is, zullen u echt de indruk geven dat u in een andere omgeving bent! Of het nu gaat om privé- of publieke parken en tuinen, zij zullen u veel leren over de biodiversiteit die u omringt. Zij hebben dus een onschatbare pedagogische waarde die bewaard moet worden.

Naast een prachtig panorama op de hopvelden en de vallei van de Leie biedt het departementaal park aan de top van de Mont Noir, dat Marguerite Yourcenar zo nauw aan het hart lag, over meer dan 40 ha een ongelooflijke biodiversiteit.

Ontdekken

De Jardin Pédagogique du Conservatoire botanique de Bailleul presenteert niet minder dan 1000 plantensoorten uit onze streek. Er worden vrije bezoeken, gedeeltelijk geleide bezoeken en thematische rondleidingen aangeboden voor alle soorten publiek.

De prachtige tuinen

Elders openen verschillende privépersonen hun deuren om u de kans te bieden hun tuinen te bewonderen: u zult zien dat elke tuin in zijn genre uniek is. De tuin van Cassel werd zelfs in 2011 met een prijs bekroond! De tuin heeft eveneens een sociale rol. Het netwerk « Jardin Passion » geeft de datums aan van de bezoeken aan deze tuinen van enthousiaste privépersonen.

In Hazebrouck zijn de « jardins ouvriers » (arbeiderstuinen) een erfenis van een politieke strijd van priester Lemire, die aan de oorsprong ligt van deze tuinen in heel Frankrijk.

Bereid en boek uw verblijf bij onze VVV-kantoren
Toeristische Dienst "Destination Coeur de Flandre"
Bailleul - Cassel - Steenvoorde - Steenwerck
Toeristische Dienst " Haut de Flandre"
Bergues - Esquelbecq - Hondschoote - Volckerinckhove - Watten